Pasianssi säännöt: miten Pasianssia pelataan?

Alla olevien ohjeiden avulla opit Pasianssin pelisääntöjen perusteet.

Pelipöytä

Pasianssin pelipöytä ja selitykset1. Varapino

2. Roskapino

3. Loppupino

4. Aloituspinot

Jakaminen

Useimmissa peleissä voit valita haluatko kortteja jaettavan yksi (helppo) tai kolme (vaikea) kerrallaan. Aloittelevalle pelaajalle suositellaan yhden kortin jakoa kerralla. Solitaire Pasianssissa käytetään tavallista korttipakkaa ilman jokereita eli 52 pelikorttia. Ensin jaetaan 28 pelikorttia seitsemään pystyriviin vasemmalta oikealle siten, että joka kierroksella jätetään edellisen rivin ensimmäiselle pystyriville jakamatta.

Pelin tarkoitus

Pasianssin tarkoitus on saada kaikki pelipöydän kortit pinottua neljään loppupinoon (ks. kohta 3 yläpuolisessa kuvassa) suuruusjärjestyksessä: ässä, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, jätkä, rouva, kuningas). Pelatessa noudatetaan seuraavia sääntöjä.

Pasianssi säännöt

Pystyriveihin jaettujen pelikorttien siirtäminen: Ensin katsotaan, mitkä pystyriveihin jaetut kortit voidaan siirtää järjestykseen. Punaisten korttien päälle laitetaan aina musta ja päinvastoin. Esimerkiksi ruutuseiska voidaan laittaa patakahdeksikon päälle ja ruutuseiskan päälle voit laittaa ristikuutosen jne. Sen jälkeen voit aukaista napauttamalla kortteja varapinosta ja järjestää niitä oikeille paikoilleen. Kun kaikki varapinon kortit on aukaistu, voit aloittaa sen uudelleen.

Tyhjät paikat pystyrivien muodostelmassa: Jos pystyrivistöön tulee tyhjä paikka, siihen saa siirtää vain kuninkaan.

Pelikortteja voidaan siirtää yksi kerrallaan tai peräkkäisten korttien sarjoissa. Jos musta kuningas on vapaa ja punainen rouva ja musta jätkä ovat jo valmiiksi järjestyksessä, voidaan ne siirtää yhdessä kuninkaan pinoon.

Korttien siirtäminen loppupinoihin: Lopuksi pelikortit siirretään neljään loppupinoon maittain suuruusjärjestyksessä ässästä alkaen. Jos pelipöydällä on esimerkiksi pataässä vapaana, siirrä se johonkin neljästä loppupinojen paikoista. Jos myöhemmin pelissä saat patakakkosen, siirrä se ässän päälle ja jatka samalla tavoin kuninkaaseen asti.

Voittaminen

Peli on voitettu, kun kaikki neljä loppupinoa ovat täynnä. Pasianssia ei voi aina voittaa. Valitsemalla yhden kortin jaon kerralla, eikä kolmen, mahdollisuutesi pelata peli loppuun kasvavat.

Pisteet

Useimmissa Pasianssi.net sivuston peleissä on käytössä Microsoftin vakio pistelasku. Korkein mahdollinen pistemäärä on 24113. Pistelasku toimii seuraavasti:

Saat viisi pistettä jokaisesta varapinosta pystyriville siirretystä kortista ja kymmenen pistettä jokaisesta loppupinoon siirretystä kortista. Erityisen laskentakaavan avulla saadaan myös aikalisää. Tämä bonus tulee pistemäärien lisäksi.

Strategiat

Tässä on sinulle pasianssin pelaamiseen muutamia strategioita, joiden avulla voitat helpommin. Lue ne huolella läpi ja tulet huomaamaan, että edistyt pelissä nopeasti.