Voita pasianssi strategioillamme

Haluatko tietää, miten asiantuntijat pelaavat, tai voittaa useamman erän Pasianssia? Opettele seuraavat strategiat. Jotkut niistä vaativat kyllä enemmän keskittymistä ja aivojumppaa.

Joidenkin pelaajien mielestä on kätevää käydä ensin läpi kaikki varapinon pelikortit ja painaa mieleen, mitkä kortit ovat vapaana. Kaikkia et ehkä kykene muistamaan, mutta ne ovat kuitenkin jotakuinkin mielessä. Kokeile sitten ajatella, miten voit yhdistää kortit pelipöydän kortteihin. Voit tietenkin käydä varapinon kortit useamman kerran läpi menettämättä pisteitä.

Yritä pitää loppupinojen kortit tasapainossa keskenään. Jos yksi pino on jo kympin kohdalla, kun toisessa on vasta kakkonen, silloin saattaa tulla ongelmia saada kaikkia jäljellä olevia kortteja pois.

Yritä saada pelipöydän vasemmanpuoleiset pinot pelattua tyhjiksi ennenkuin siirrät kuninkaat niihin (kuningas on ainoa kortti, jonka voit siirtää tyhjään kohtaan. Ks. Pasianssin pelisäännöt). On tärkeää saada suuret kortit ensin pois.

Anna etusija korteille, jotka voit siirtää pelipöydällä, ennen varapinon kortteja. Jos pöydällä on punainen 10 ja sekä pöydällä että varapinossa on musta 9, siirrä silloin mieluummin yhdeksikkö pöydällä, jotta saat sen alla olevan kortin käännettyä.

Jos pasianssipeli jää jumiin, ei syy ole aina pelaajan taidoissa. Useimmiten kokeneet pelaajat voittavat joka toisen pelin ja aloittelijat yhden viidestä. Harjoittele paljon, niin kehityt vähitellen taitavammaksi.